Monday, 3 October 2011

Music Mode : Love Love Love (Dreams Come True)

Salam Isnin,

Sejak si Ku-cit meletakkan lagu jepun Revival (Ribaibaru) sebagai entri dia ari tu.. Terus aku teringat 1 lagu theme drama jepun yang aku tonton pada tahun 2000 atau 2001.. aku pun dah lupa.. pastinya drama jepun nie selalu jadi peneman aku waktu lewat malam sementara menunggu pakwe pulang dari kerja (masa tuh dia kerja 3 shif) bila shif petang dia akan pulang lewat malam dan aku selalunya akan tunggu dia balik sambil menonton drama jepun ini..

Sebenarnya sejak minggu lepas lagi aku pulun sakan mencari drama nie dan mencari lagunya... Tak jumpa!!! Puas aku belek drama-drama dari tahun 2000-2001 takde juga.. akhirnya aku suspek drama yang ditayangkan di NTV7 masa tuh mungkin juga dari tahun sebelum 2000 lagi..

Akhirnya setelah puas aku search satu persatu drama kat website. Akhirnya aku jumpa juga tajuk dramanya.. Aishiteiru to Ittekure . (Say me that you love me)
Sinopsis: His delicate love story transcends the spoken word as it depicts the lives of an aspiring young actress and a painter who lost his sense of hearing during childhood. As their relationship develops, the audience learns the true power of sign language and experiences the couple's growth first-hand through the progression of their visual communication.
Ceritanya mengenai seorang gadis muda dan seorang jejaka yang bisu. Mereka jatuh cinta tapi dek kerna si gadis agak muda dari usia lelaki itu.. maka ada banyak halangan berlaku di antara mereka. Terutama si gadis yang berangan2 nak menjadi pelakon dan si jejaka pula seorang pelukis yang cukup berbakat.

Bila aku baca sinopsisnya dan dengar lagu temanya.. Barulah aku boleh recall balik lagu nie.. Uih... Ini recall lagu 11 tahun lepas ok...

Love Love Love
Penyanyi :  Dreams Come True (band)
Lyrics by Yoshida Miwa.



Nee doushite sugoku sugoku suki na koto
Tada tsutaetai dake nanoni rururururu
Umaku ienaindarou...

Nee semete yumede aitai to negau
Yoruni kagitte ichidomo rururururu
Detekitewa kurenaine

Nee doushite sugoku aishiteru hitoni
Aishiteru to yuudakede rururururu
Namidaga dechaundarou...

Futari deatta higa
Sukoshizutsu omoideni nattemo

Aishiteru aishiteru rururururu
Nee doushite
Namidaga detyaundarou
Namidaga detyaundarou...


Dan versi bahasa englishnya..
Lyrical Assistance by Ron Sexsmith.
Found on the album: Love Overflows - Asian Edition.


Whenever I
Try to tell you everything I feel inside
The words get in the way
And through my heart has tried
Lu lu lu lu lu
I wish that I could sing it to you now...

A love song
Like the one I hear before the morning comes
In my dreams it always sounds so clear and strong
Lu lu lu lu lu
I wish that you could hear it too somehow

Whenever I
Try to show you all the love I feel inside
It never seems enough and tears just fill my eyes
Lu lu lu lu lu
I wish that I could say it better now

I guess I want to say that love remains
No matter how time fades away

I love you
I love you
Lu lu lu lu lu
I wish that I could sing it to you now
I wish I could say it better now

Love, love, love I sing to you
Love I bring to you

It's 2nd  most popular love song from 'Top 5 Love song in Japan' according to survey in 2006..

Dengar lagu nie teringat kenangan dulu..
Finally..

I found this song..
Layan ;)

4 comments:

mashi said...

lepas lagu melayu,lagu english..
lepas english jepun pulak...

tapi tak pe,yang jepun tu saya suka sangat nih..

hahahaha..geng2

Tukang cuci cute said...

Dik

Akak layan semua lagu universal... lagi pun lagu nie memang akak suka sgt dulu.. dah lama cari sebenarnya.. dulu masa akak balik dr study thn 2002.. akak jmpa lagu nie.. pastu tah mana tah..

Gigih dik akak cari dari 1 tahun ke 1 tahun check setiap list drama dan main ingat2.. tajuk dia.. akhirnya hahahaha... kuat juga ingatan akak nie.. lagu thn 1995 tapi tayangan drama nie kat mesia tahun 2000/2001..

layanzzzzz ek ;)

Anonymous said...

seganas-ganas penyanyi
adalah rock kapak
tapi sehebat-hebat lagu rock
tentang perempuan dan cinta jua..

drama jepun byk yang best2..cuma kurang di tayangkan..lepas telenovela latin-sinetron indon-sekarang demam korea..agaknya lepas ni drama jepon pula...

layan kak!
.kueh.

Tukang cuci cute said...

Kueh

Rasanya dari 5 years back.. drama jepun.. korea.. indon dan thailand semua ye silih berganti.. akak layan jek semua mana yang sempat tgk.. tapi akak bkn jenis fanatik sgt.. kecuali kebetulan tayangan tuh kena ngan masa akak.. ok jek akak lyn ;)

Lagu nie mmg banyak kenangan utk akak.. masa tuh baru kwin ngan pakwe akak.. setialah tggu dia tiap malam balik kerja sambil layan drama nie.. syahdu dik masa tgk tuh.. best lak cite dia hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...