Friday, 14 October 2011

Bila Lapar...

Ok.. tadi dah puas menangis... tapi kalau aku baca balik email tuh.. gerenti airmata aku turun lagi.. So.. stop dulu..

Perut dah berbunyi-bunyi nie.. sebab untuk lunch tadi aku hanya makan sekeping roti sapu butter + jam strawbery, sebiji epal dan setengah pek kerepek kentang.. Dahsyat kan lunch aku.. ala-ala mat saleh..

Ok sebab itu dah pukul 3.15petang nie.. perut aku dah berbunyi-bunyi.. Lapar giler.. agaknya penangan telan antibiotik pkl 1 tadi kot...

Kejap lagi nak singgah Tesco.. Plan nak beli ;

Taugeh
Bayam
Jam Orange Marmalade
Carrot
Cabbage
Corn in can


Plan nak masak;

Chicken sweetcorn soup (makan dengan noodle)
Taugeh carrot goreng
Ayam goreng KFC
Mash potato
Coleslaw

*Bayam tuh buat stok.. masak hari lain..
Mula ingat nak masak lemak udang & taugeh.. tapi udang pun xde.. santan pun xde.. so cancel!! (Tiny ko ler nie cite pasal makan masak lemak udg taugeh.. kan aku dah teringin)

Tapi pada masa yang sama.. ada juga rasa nak beli jek..
Dah lama tak makan 'donner kebab dgn roti nan'...

Perut kalau lapar nie.. memang rasa semua nak makan kan.. kan..
Pastu  masak pun adalah terapi minda dan terapi mood..

P/s Kejap lagi nak keluar nak beli sayur dan balik rumah terus.. 
Operasi masak benda-benda yang aku suka makan.. Ini kira sesi balas dendam nie!!!


Pkl 6.30 dah gelap sekarang nie..
Masa nie aku balik pukul 7 lebih..
Ramai lagi orang melepak kat dataran nie

Pastu ada rasa nak ambil gambar 'autumn'
Dah lama sangat aku gantung kamera..
Tapi camna gayanya bawak barang dan ambil gambar sambil terbongkok-bongkok kat park tu ek???
Hehehehe... Boleh jadi bahan untuk aku jadikan objek snap shot kan ;)

4 comments:

ku-cit said...

baru semminggu tak masuk sini, mcm2 citer terlepas baca...

wos said...

sekarang kan..
aku selalu rasa lapar.
tapi tak selera nak makan.

kenapa ek?

mashi said...

saya punya napsu makan sekarang lagi ganas kak..
sampai nak cita pun segan

:(

Tukang cuci cute said...

kucit

hahahha.. akak sekrang makin rajin update entri hehehe ;)

Wos

Aku rasa ko pun stress gaklah hahaha..

Mashi

ko pulak akak rasa teruskan jelah makan tuh.. selagi ada selera makan jek.. buat pe nak tahan2kan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...