Thursday, 20 October 2011

Bangun lambat

Salam Khamis,

Hari ini terjaga pukul 6.03pg.. huhuhu buat pertama kalinya lambat bangun pergi kerja dalam masa 3 tahun... 1st time ever.. dahlah pakwe masuk keje pkl 6.00.. bangun pkl 6.03.. camnalah gayanya.. Cuma yang selamat aku lah sebab aku masuk kerja pkl 6.30.. sampai pun ngam2 jek 6.28 hehehehe.... kesian pakwelah.. hari nie takde OT ler jawabnya.. tapi janji sempat masuk keje kan..

Dia membebel lah juga hahaha... tak kunci jam lah.. itulah inilah.. aku cakap kuncilah.. selama bertahun2 aku kejutkan dia bangun tuh aku tak kunci jam ke?? hari nie memang aku tak dengar bunyi jam.. ingat lambat lagi nak pkl 5.. rupanya dah pkl 6 huhuhuhu.. alahai... esok nampaknya aku kena set extra time.. nie pun buat pertama kalinya hanya basuh muka jek nie... huhuhu.... balik nanti baru mandi... takpe hari ini suhu 2darjah celcius.. Official lah sekarang nie dah musim sejuk.. Autumn dah goodbye kitaorg... sejuk giler skrg nie dah semua org dah mula pakai sarung tangan.. aku pun dah mula pakai pashmina ikat di leher... kena pakai skrg sebab tak tahan menahan sejuk yang kena muka.. leher dan dada...

Sekarang dah pukul 12.13 minit.. pkl 1 kang aku dah nak keluar.. nak pergi jumpa doktor.. ada appointment... lepas tuh rasa nak patah balik ke Cis... keje programming nak siapkan nie.. tadi minta tolong member aku dari pakistan.. pasal array dan sorting code untuk ubahsuai files... dia dah forwardkan pada aku.. skrg nie proses nak study code tuh..

 function sort2d ($array$index$order='asc'$natsort=FALSE$case_sensitive=FALSE 
    { 
        if(
is_array($array) && count($array)>0 
        { 
           foreach(
array_keys($array) as $key 
               
$temp[$key]=$array[$key][$index]; 
               if(!
$natsort 
                   (
$order=='asc')? asort($temp) : arsort($temp); 
              else  
              { 
                 (
$case_sensitive)? natsort($temp) : natcasesort($temp); 
                 if(
$order!='asc' 
                     
$temp=array_reverse($temp,TRUE); 
           } 
           foreach(
array_keys($temp) as $key 
               (
is_numeric($key))? $sorted[]=$array[$key] : $sorted[$key]=$array[$key]; 
           return 
$sorted; 
      } 
      return 
$array; 
    } 


Itu code array yang aku nak study.... pening??????? Itulah yang aku duk ngadap hari2 skrg nie.... Yang kat atas tuh suku jek dari yang aku buat... panjang lagik code ye.. bukan pendek itu jek...

Sambil tuh aku dengar lagu 'Second Last Chance'...

Rupanya makna lagu nie mendalam juga.. Suruh jangan putus asa dan berikan diri sendiri peluang kedua akhir... Which at this time around.... memang kena sangat bila aku give-up buat programming nie...



Second Last Chance

Oo Way,
Oo Woo,
Oo Way,
Oo Woo

Your a big girl now, and responsible, 
Kau gadis dewasa sekarang dan bertanggungjawab
For all the things you've got and all the things you know,
 Pada semua benda yang kau ada dan perkara yang kau tahu
and for everything you don't well you'll find out eventually, hey!
 dan untuk semua yang kau tidak tahu.. kau akan tahu juga nanti

You think you know it all, when you really don't,
Kau fikir kau tahu semuanya, bila sebenarnya kau tidak..
Just live the dream you dream but somehow you wont,
Lalui sahaja impian yang kau impikan walaupun sebenarnya tidak
and your trying just too hard, you got it coming naturally (naturally)
dan kau terlalu kuat mencuba, kau seharusnya biarkan ia terjadi sahaja..
Its meant to be (its meant to be).
kalau ia terjadi.. ia akan terjadi
(Lachie)Baby if your down on your luck then you build it up
Jika kau tidak bernasib baik maka binalah ia.. 

(Chorus)
So if your down on your luck then you build it up,
Jika kau tidak bernasib baik maka binalah ia..
there's only one thing to do when there's not enough,
Hanya ada 1 perkara yang perlu dilakukan bila ia tidak cukup
Dont turn around now give yourself another second last chance, second last chance!
Jangan putus asa.. berikan dirimu peluang kedua akhir.. peluang kedua akhir

when your down on your luck then you build it up,
Bila kau tidak bernasib baik maka binalah ia.. 
there's only one thing to do when there's not enough,
Hanya ada 1 perkara yang perlu dilakukan bila ia tidak cukup
don't turn around now give yourself another chance!
Jangan putus asa.. berikan dirimu peluang!  

Your not on your own I'm always by your side,
Kau tidak bersendirian.. aku sentiasa ada di sisimu
Just keep pushing on and keep your head held high,
Teruskan berusaha dan mendongaklah setingginya
Don't you throw it all away,
Jangan buang semuanya
Relax and count from 1 to 10,
Relak dan kira dari 1 hingga 10
Patch it up and try again.
Buat semula dan cuba lagi 

(Lachie)Baby if your down on your luck then you build it up!
Jika kau tidak bernasib baik maka binalah ia..  

(Chorus)
So if your down on your luck then you build it up,
Jika kau tidak bernasib baik maka binalah ia..  
there's only one thing to do when there's not enough,
Hanya ada 1 perkara yang perlu dilakukan bila ia tidak cukup 
Dont turn around now give yourself another second last chance, second last chance!
Jangan putus asa.. berikan dirimu peluang kedua akhir.. peluang kedua akhir!

when your down on your luck then you build it up,
Bila kau tidak bernasib baik maka binalah ia..  
there's only one thing to do when there's not enough,
Hanya ada 1 perkara yang perlu dilakukan bila ia tidak cukup 
don't turn around now give yourself another chance!
Jangan putus asa.. berikan dirimu peluang!   

Woo oo oo yeah yeah, baby yeah,
just give yourself another second last chance,
Berikan dirimu peluang kedua akhir..
youll only worry with a second last chance,
kau hanya akan risau dengan peluang kedua akhir
you gotta gotta give yourself.....
 kau harus berikan dirimu..


(Chorus)
So if your down on your luck then you build it up,
Jika kau tidak bernasib baik maka binalah ia..  
there's only one thing to do when there's not enough,
Hanya ada 1 perkara yang perlu dilakukan bila ia tidak cukup 
Dont turn around now give yourself another second last chance, second last chance!
Jangan putus asa.. berikan dirimu peluang kedua akhir.. peluang kedua akhir!

When your down on your luck then you build it up,
Bila kau tidak bernasib baik maka binalah ia..  
There's only one thing to do when there's not enough,
Hanya ada 1 perkara yang perlu dilakukan bila ia tidak cukup 
Don't turn around now give yourself another chance!
Jangan putus asa.. berikan dirimu peluang!   

Give yourself another last chance,
Berikan dirimu peluang terakhir!    
You owe it to ya, you owe it ya, you owe it to yourself!
Kau berhak ke atasnya.. kau berhak ke atas dirimu
yeah yeah yeah!

p/s : Yang tulisan biru itu aku translate sendiri
Terfikir nak beli Album Platinum kumpulan nie..
Tengok kat Amazon murah jek..
Kat Malaysia confirm takde CD group nie...

Harapnya sempatlah aku siapkan kerja aku Ahad nie...




2 comments:

kueh bakar said...

tak kunci jam tu kak. :p

Tukang cuci cute said...

Kueh

kuncilah dik.. tapi mmg semlm akak letih sgt2.. tuh yg terlajak.. bdn dah letih... lmbt sekali dlm masa 3 thn dik.. rekod tuh ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...