Tuesday, 25 October 2011

Melepak sakan..

Salam Selasa..

Sejak semalam aku pulun sakan buat programming.. sampai FB.. Blog pun tak jengah sangat.. takat baca sipi2 pastu terus tutup.. kira semalam aku skema giler... nie hari nie macam balas dendam lak kerja2 programming onhold hahahaha... kebetulan aku terperasan lagu2 aku kat blog dah lama tak update.. bila check lagu2 baru kat mesia dan indon.. wah banyak ye yang aku tak pernah dengar... tapi yang peliknya.. lagu best2 lak tuh.. dengar sekali terus kira masuk dalam jiwalah...

So kerja aku dari pagi tadi update lagu kat blog hahahhaa.. download lagu2 tuh.. sebab aku nak upload balik nanti dalam iPhone aku lak... kenalah sebab muzik adalah antara rutin dan santapan halwa telinga aku saban hari.. selalunya aku paling banyak dengar lagu masa kerja pagi.. 3 jam tuh direct.. lepas tuh sepanjang hari kat uni.. memang aku ye headphone tuh kekallah kat kepala... Lagipun study sambil dengar muzik dah memang sebati dengan diri aku sejak zaman sekolah... TV pada aku takde kisah sangat.. aku tak tengok Tv seminggu aku ok lagi.. tapi kalau tak dengar muzik terutama time aku tengah santai dan rehat.. itu aku rasa pelik.. Aku tengah masak kat dapur pun aku on Ipod application aku kat iPhone... Untuk hasilkan speaker yang best.. aku letak iPhone tuh dalam gelas atau mug.. Dia punya speaker natural.. dan best.. tak yah sesusah nak beli speaker extra.. Sebenarnya aku ada iPhone speaker dock.. Beli khusus untuk iPhone 3G aku.... Tadi aku survey kat online iPhone4 32GB leh dapat dengan £259 jek.. murah giler... masa harga asal dia dekat 500.. masa tuh nak beli fikir banyak kali... yang 16GB lak &199... giler murah sgt2... tapi dari ambik 16GB baik ambik 32Gb tambah £60 jek... aduhhhh.... susahlah tergoda dah nie.. lama dah nak upgrade phone nie... confirmlah lepas nie iPhone nie bagi pakwe... Nak bagi org lain.. sayang giler.... takleh2.. apatah lagik speaker dock yang aku beli khusus untuk aku mainkan lagu2 dalam tuh... kalau nak bagi org iPhone tuh.. dengan speaker sekali kena bagi sebab dock tuh tak sesuai utk iPhone4.. segala versi Iphone3GS kebawah.. ipod.. inano semula leh pakai kecuali iPhone4 sebab based untuk charging Iphone 4 kan segi empat.. versi sebelum tuh kan semua melengkung...

Gaji hujung minggu nie... tapi rasa sayang sungguh nak guna duit untuk beli benda baru nie... kena pulak start bulan nie nak kena cover utk council tax pulak..  emmm... banyak benda nak kena fikir nie.. tapi desakan naluri nak beli kuat nie sebab dah lama aim nak ambik 1 sejak iPhone4 keluar.. lagipun aku dah pakai iPhone sekarang nie 3 thn dah.. masa untuk tukar lah jawab ye.. sebab aku rasa dah biasa sangat guna iPhone.. Rasa lepas nie kalau nak tukar hp lain.. boleh tapi cam rasa kekok ler pulak sebab dalam tuh semua application ada.. nak baca quran.. nak tgk masa solat.. nk tgk suhu berapa.. nak check email.. nk tgk laman web.. nak check YM.. nak check FB nak upload gbr.. nak capture gbr.. nak main games..  nak rekod suara.. nak cari arah jalan atau tempat walaupun hanya jalan kaki.. Iphone aku tuh dah banyak berjasa bawak aku ke lokasi aku nak.. dengan hanya aku jalan kaki.. nak dengar lagu.. malah nak baca novel pun aku dah download byk novel2 ebook... so what more can I asked??? All in one dan itulah yang aku guna selama 3 thn nie.. dah sebati sangat...

Oklah aku amat sedar diri sekarang nie.. nak sambung coding tapi aku nak study free CMS 'Drupal' yang ada org claim leh buat online classification cam yang aku kena buat programming nie.. so masa untuk studylah... sebelum tuh nak makan lunch sebab pkl 6 nak makan antibiotik lagik

Tangan yang melecur kena minyak panas tersembunyi di sebalik plaster tuh.. 
Nampak macam ok jek.. 
Kalau aku buka tuh nampaklah isi kulit yang merah tuh... 
Dalam aku penat2 buat programming semalam..
Sempatlah rehat kejap ambik gbr nie ahaks...

2 comments:

mashi said...

hahaha..tergelak besar buka blog akak..
sekali lagu dadali,tak sangka dok jauh nun melayan jugak lagu ni..


ehh komen menyimpang...mintak mahap la kak..hehe

Tukang cuci cute said...

Mashi

Lagu tuh baru dgr ari nie tau hahahaha...

Itupun sebab akak check top30 hotfm.. idak mmg akak punx tau kewujudan lagu nie.. lain ler korang kat mesia ari2 leh dgr kat radio.. akak kat sini malas sungguh nak on radio online.. malas nak feel2 mesia.. baiklah feel2 duk oversea hahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...