Wednesday, 1 December 2010

Khabarnya salji akan terus turun hingga akhir tahun..

Baca surat khabar.. katanya salji akan terus turun hingga X'mas nanti.. emmm nampaknya plan nak ber'boxing day' (membeli belah lepas xmas ok... bukan p bertinju masa hari tuh... jgn silap tafsiran) di sebuah bandar terkenal dunia hahahahaha terpaksalah dibatalkan... dah berangan2 nie.. tapi apakan daya.. kalau cengginilah gayanya cuaca nie.. takyah lah berangan nak p sana.. takat shopping kat sini jelah cam thn2 lepas... emmm duk fikir nie apa nak shopping lagik??? Takde idea dah.. dan termasuk kena jimat cermat..

Hari nie meeting geng2 tempat kerja.. Pukul 8 aku turun p dapur kat basement.. Oklah SV aku pun citelah pasal management nak buat jimat cermat hingga 6% selama 3 thn nie hingga tahun 2013.. so far takdelah dgr khabar diorg nak berhentikan org.. ekonomi gawat nie.. tempat kerja aku dah takde ambik org.. mana2 building yang xcukup org.. kena cover atau buat OT.. so far building aku xdelak offer kena buat OT lagik.. tapi byk gak building2 kwn2 aku yg ada OT.. nak gak merasa OT tapi.. aku tahu sure nnti aku xlarat.. sebab dr tmpt keje kena p uni.. petang lak dr uni.. kena p tempat kerja lak.. abis.. bila aku nk siap study aku nie.. emmmm xleh2..

Tadi ada beberapa staf complain pasal kena cover keje org.. pastu dahlah kena cover byk.. keje sendiri pun kena buat juga.. pastu kena complain lak.. ada benda2 xbuat.. begang ler minah tuh.. dia complain kaw2 punya.. rupa2nya dia dulu SV gak.. tapi dia turun jawatan.. siap cakap 'lead by example' jangan takat pandai suruh itu ini..tapi 1 apa pun xpenah buat.. sempatlah diorg duk mengumpat pasal sorang minah nie.. hahaha minah nie mmg duk terkenal gak kat tempat keje aku sebagai senior.. dia ajar training utk staf2 baru.. tapi byk staf2 lama xsuka dia sebab dia suka cari itu ini.. habuk sana sini.. pastu kurg friendly sikit.. kalau duk tercengat depan punch out tuh sebelum waktunya.. kalau dia nampak mmg kena suruh terus p punch.. kejam sungguh.. sebab tuh aku kalau sampai awal sebelum nak punch out.. haruslah aku menyorok dulu hahahaha... dah biasa cari port kena sorok nie.. kadang saje jek jalan lambat22.. slow2222... dengan harapan berlalulah beberapa saat dan minit.. hahaha..

Aku faham perasaan minah tuh.. kalau kena cover keje org.. dahlah terkejar sana sini.. pastu kena complain lak.. mmglah anginnn jek... sebab aku pun penah gak rasa... bila SV dtg complain itu ini.. terus rasa ilang mood nak wat keje tau.. rasa berpinar kejap kepala.. panas jek telinga.. tapi dah adat org kita nie.. kita byk diam.. aku marah2 pun mulut aku senyap.. tangan aku jelah duk buat keje.. malas nak bertekak.. tadi hebat jugalah diorg bertekak pasal isu cover nie.. ada 2 3 org cam xpuas hati jek.. masa tuh meeting dah abis.. so aku blah... malas nak dengar diorg bertekak.. bukan ada solution pun... aku lak masa tuh keje2 tandas dah clear awal.. so apa lagik pkl 8.30 aku dah siap hahahaha.. so apa lagik sembunyi di dalam bilik stor sambil layan internet dan dgr lagu.. tggu smpi pkl 9.20 then aku blah.. terlupa pulak aku nak ambik gbr snow kat luar bangunan tempat aku keje.. kalau ingat sure aku keluar awal sikit... takdelah terbabas masa nak punch out nanti.. aku snap sikit2 jek mana yg dapat.. belum dapat full blast koleksi gbr snow nie.. byk yg xdpt ambik... sebab aku nak buat gbr header kat blog aku satu lagik...

Hahahaha... Kenapa aku tak menulis camnie kat blog situ.. emmm... susahlah.. blog tuh glemer sangat.. ramai sangat yg ikut.. secara diam2.. walaupun follower aku xsampai pun ratusan.. tapi blog itu diikuti oleh rakan2 sekerja aku kat mesia.. dan rakan2 kat tempat aku tinggal.. so aku malas nak menulis luahan hati aku pasal keje part time aku kat sana.. yelah kdg diorg ingat keje nie byk duit sangat... boleh keje.. boleh enjoy.. boleh beli itu ini.. walhal diorg xtau.. aku kerja sebab nak survive hidup nie... so aku lebih selesa bercerita kat sini.. pasal hidup aku.. dan pasal kerja aku.. kalau nak bebel ke.. nak luah ke.. aku rasa lebih terbuka nak cerita kat sini.. sebab korg bukan tau siapa aku.. kalau tau pun korg senyum2 jelah baca cite aku hahahaha... gaya aku bercerita kat sini amatlah berbeza dengan gaya cerita aku di sana.. di sana.. belasah janji aku happy kan..

Sebab itulah wujud blog nie sebab aku nak layan tensen keje aku.. tensen kepala aku.. tensen hati aku.. nampak aku cam cool jek kat sana.. tapi sebenarnya nan adolah.. byk bermain dalam kepala aku nie.. mcm2... kdg2 tak tahu nak luah kat mana.. so kat sinilah jadi mangsa aku.. so.. aku belasah jelah taip apa yang aku suka.. sesuka hati aku.. senikmat milo panas jenama malaysia yg duk jadi minuman rasmi aku hari2 kat umah sebelum tido hehehehe...

Mengharap sejuk ini akan berlalu.. dan mengharap aku selesai study secepat mungkin.. tak sabar nak balik keje..

2 comments:

julietchun said...

Duluuuuuu,bila tgk kalendar Boxing Day memang aku ingat sesuatu berkenaan tinju,:D

Tukang cuci cute said...

Juliet

Hehehehe.. boleh gak nak bertinju kalau berebut2 nak beli brg hehehehe ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...