Monday, 20 December 2010

Bila bersemangat nak shopping.. kedai tak buka lagik..

Hari ini aku kena cover keje kawan aku kat department H&R.. sebenarnya dah 3 minggu aku duk cover keje dia setiap isnin.. sebab dia ambik cuti.. so hari ini kelam kabut sikit gak.. 2 department nak kena cover.. tapi sempat jugalah sebab bersih lebih kurang dan clear kan tong sampah kat setiap meja.. then aku terus blah untuk buat toilet lak.. cam biasalah cuci tandas hari-hari gak..

Sampai kat tempat keje.. salji penuh lagik.. cuma bagusnya diorg dah mula tolak salji di setiap kaki lima.. takdelah rasa nak tergelincir cam hari tuh.. cuma tadi masa keluar lepas keje.. salji mula turun sedikit demi sedikit.. taklah lebat cam semalam.. pulak tuh suhu hari ini -9.. uhhh sejuk balik.. Pagi tadi bangun tidur pkl 5 pun.. aku mengigil nak ke bilik air.. walaupun masa tuh heater dah on dalam 15min.. kali nie memang terasa betul sejuknya.. dah pasang heater kaki masih kebas sejuk lagik.. buat masa ini.. setiap hari kena pakai stokin bila duk umah.. sampai nak tidur pun aku masih berstokin.. dah rasa panas tuh baru duk cabut stokin dan sambung tidur..

Semalam keluar kekonon nak beli hairdryer.. tapi 2 3 kedai yang aku pergi takde yang elok dan pilihan pun terhad.. tadi turun bas kononnya nak singgahlah kedai 1 nie.. sampai2 jek depan kedai tuh.. tutup pulak.. alahai... ada jugalah 2 3 orang yang aku tengok duk menunggu depan kedai tuh.. aku malas pulak nak tunggu sebab sejuk lahhhh... alahai.. nampaknya kena pergi esok lah.. kalau hari ini rasa aku malas nak menapak naik bukit ke sana.. emmm... nampaknya kalau nak keringkan rambut kenalah guna heater blower tuh huhuhuhu tensen ye.. time2 sejuk nielah hairdryer nak wat hal pulak... pakai setahun jek dah ranap ke?? walhal jenama revlon tuh.. huhuhu beli pun masa boxing day tahun lepas..

Aku masih belum beli hadiah untuk SV aku.. sebenarnya mood nak bershopping takde nie.. entahlah tak tahulah kenapa cam malas jek nak shopping.. adalah 2 3 wishlist aku.. tapi takdelah rasa penting sangat nak beli.. semalam masa temankan kwn2 aku.. diorg semua sakan shopping beg dan kasut.. aku?? emmm rasanya nak tggu masa boxing day lah nak beli pun.. silap2 nnti hadiah SV aku.. aku beli masa boxing day hahahaa.. murah sikit.. sebab confirm dia buka hadiah tuh lepas cuti x'mas pun..

Projek ayam turki panggang diteruskan... setelah ramai duk tanya bila nak buat.. ada kawan nak sponsor ayam turki tuh.. dan aku kena paksa rela memanggang ayam itu hahahaha... kena p cari buku resepi nie.. sebab nak masak ayam besar tuh.. kena tahu berat ayam dan masa bape lama nak masak.. kalau tak karang ayam tuh tak masak.. pastu nak buat stuffing dia pulak.. nak kena survey 2 3 resepi.. kali nie bercirikan western.. nak buat pasta.. mcm2 lagik lah.. desert dah ada yg volunteer.. ok.. cuma final menu belum decide lagik..

Nie pun boring duk uni nie.. member aku sorang p main ski kat kawasan pergunungan kat sini.. ingatkan dia tak jadi pergi sebab snow semalam.. tapi tgk gaya dia tak datang nie memang sahlah dia p.. sorang lagik.. dah seminggu lebih xdtg aku suspek dia balik kg nie.. sorang pulak baru balik dari kampung halaman dia di pakistan..

Tetiba sejuk ler pulak ku rasakan di tepi tingkap nie... yelah suhu -ve kan di luar.. Nak shopping tapi boring ler pulak p sorang2.. huhuhu.. ada yang nak temankan aku??

2 comments:

julietchun said...

ai nak temankan yu buleh? hahahaha

aku syak hairdryer ko dah kena boxing dulu baru dijual sbb tu cpt rosak :D

Tukang cuci cute said...

Juliet

Boleh22.. sila terbangkan diri ko ke sini ok.. hahaha.. cam ko tetau jek kan hehehe... takpe aku dah beli yg baru hari nie.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...