Wednesday, 24 August 2011

Rasa sayang..

Salam Rabu..

People tend to write entries about wordless wednesday.. Rabu yang bisu.. tapi hari nie takde rasa nak jadi bisu.. but this entry will be long as usual ;)

Eh tajuk entri cam lagu.. tapi tidak ada kena mengena sama sekali dengan lagu rakyat itu.. Cuma sayang itu terlalu subjektif.. Betul 3 hari ini penuh dengan rasa-rasa itu.. Mungkin sebab lebaran pun dah makin dekat.. Hati pun dah makin sayu.. Teringat mak dan ayah kat kampung.. teringat kawan-kawan sepejabat kat tempat kerja.. teringat sahabat handai yang ada dimana-mana.. teringat kenangan masa aku pulang beraya tahun lepas.. rasa baru jek balik.. tup-tup dah setahun semua tuh kan.. cepat benar masa berjalan..

Puasa tahun ini Alhamdullilah masih lagi diteruskan.. Dah 24 hari aku berpuasa.. Alhamdullilah.. selalunya masa-masa ini dah masuk masa p dapur hahaha... biasalah org dah kwin nie kdg2 cakap tak nak toleh depan belakang.. Kawan aku pagi tadi bila aku cakap.. aku masih dapat berpuasa dan belum sampai masa 'itu' buat aku tergelak besar.. mana tak ye.. ayat dia yang selamba 'Tahniah sebab mengandung' wakakakah... aku nak balas balik pun takde idea.. Cuma aku mampu jawab.. "Yelah tahniah.. entah2 petang karang dah time.." pastu aku sambung gelak balik..

I'll missed her.. sebab bulan depan dia akan berhenti kerja di tempat aku.. dan bulan 10 dah nak balik ke malaysia.. semakin cepat masa berlalu.. satu persatu kawan baik aku balik ke tanahair.. Aku?? dah tak larat nak hitung bebanan hati aku tentang rasa dan perasaan aku tiap kali tengok sahabat-sahabat baik aku balik.. Sabar dan sabar.. itu sahajalah pesanan aku pada diri tiap kali aku rasa sedih dan sayu bila hantar mereka pulang di lapangan terbang..

Nie.. dah 2 minggu aku rasa demam rindu dengan suasana kat kampung.. Walaupun mulanya aku rasa aku mampu cool... sebab dah balik raya tahun lepas.. kononnya lah.. tapi entahlah kali nie aku rasa rindu aku dah maksimum... mood nak balik kampung dan balik for good memang terasa sangat.. tapi kerja-kerja yang aku kena buat masih belum mengizinkan aku.. mungkin bila Sv aku balik dari Greece minggu depan aku nak voice out cakap aku nak balik hjg thn nie.. so that dia boleh speed up aku ye rentak kerja.. penatlah.. aku penat nak tunggu dan tunggu dan ditambah kerja study aku.. I wanna go home.. It's so long.. too long

Tapi aku sentiasa ingat kata-kata kawan aku.. tak rugi menjadi orang yang sabar.. ye dengan itulah juga aku masih bertahan hingga ke hari ini.. Walaupun entah berapa banyak bebanan kerja yang dah aku buat.. Pagi tadi masa aku sembang dengan Nuch.. dia kata dengan aku.. study aku nie pelik.. yelah dia bersama aku dah lama kan.. dah 4 tahun.. apa aku buat.. apa aku lalui dia tahu kebanyakannya.. malah bila aku stress nak jumpa Sv pun.. dia selalu bg aku semangat sebab aku selalu cakap dengan dia sebelum p jumpa SV aku.. "Who knows I might cry after I see him.. just get ready tissue for me" dan dia selalu tanpa jemu akan beri aku semangat.. "No.. I know you'll not cry.. don't worry" dia tak tahu kadang2 aku dah nangis dulu sebelum pun jumpa SV.. hahaha.. For those who do Phd.. will agree with me.. so Tiny... just get ready yeah.. when the time come.. U always have my shoulder to cry on..

Aku rindu sangat-sangat waktu ini..  Tengok gambar nie pun ada rasa nak nangis..

Halaman rumah mak & ayah di pagi raya tahun 2010
Rindu nak balik kampung

2 comments:

julietchun said...

teringat pulak iklan, "kenapa saya suka rumah saya? Sebab dia bestttt".

Tukang cuci cute said...

Juliet

Memang best.. sentiasa best ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...