Thursday, 21 July 2011

Bila tukang cuci bercinta..

Sebenarnya aku telah diarahkan oleh si wos untuk menulis kisah cinta aku.. kendian.. tuan punya blog (kueh bakar) yang buat contest singgah blog pulak suh join.. kesian lak.. Ada hasrat nak tulis.. tapi aku dalam dilema.. sebab ye.. aku sebenarnya benda2 peribadi suka tulis kat sini lagik.. Blog satu lagi tuh glemer sangat... susahlah sebab yang datang visit tuh macam-macam orang dan pelbagai genap kawan-kawan.. I seganlah nak cerita kisah cinta.. sebenarnya pernah diceritakan suatu ketika dulu.. tapi aku malas nak search entri..

So aku decide.. Aku tulis kat sini jelah dengan bahasa selamba aku.. dan sebab aku tahu tak ramai orang tau blog nie.. hahahaha... yelah lepas tuh kalau orang tau.. abis aku... takpe.. setakat kwn blog yang datang singgah aku ok lagik... tapi kalau dah kawan zaman sekolah rendah.. kawan sekampung.. kawan sama kerja.. kawan duk sini.. kawan pada kawan pada kawan pun datang baca.. aku terus jadi pemalu....

Kisah cinta aku sebenarnya takdelah best sangat... cuma laluannya agak panjang sikit..

Sekitar dekat2 hujung tahun 80an.. (Ye aku masih muda)

Aku masuk sekolah menengah... umur baru nak masuk 13tahun.. masih muda kecik molek.. kena duduk asrama kat sekolah tuh.. Aku tak suka berpisah dengan mak ayah.. tapi terpaksa.. Masuk form 1.. dengan ajakan kawan-kawan aku join masuk persatuan seni silat gayung.. kira masa tuh kawan-kawan aku masa tuh cam perintis gak lah.. Masa tuh masa meeting persatuan.. Presiden yang dilantik adalah sorang abang nie... dia form 6 (lower).. pastu entah camna.. aku kena lantik pulak jadi setiausaha... sejak itu bermulalah episod selalu jumpa dia minta sign buku report.. gaya ala-ala malu jek tiap kali nak jumpa... Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... aku takdelah jatuh hati ke apa.. masa tuh rasa biasa-biasa aje.. Abg itu memang hensem.. bulu mata lentik.. rambut ramos.. badan pun tough gitu.. cakap pun lembut jek.. nak-nak pulak abg form 6... mesti rasa gerun segan bila dapat kenal masa usia baru 13tahun... hahahaha... dan tapi lagikkkkkkkkkkkkkkkk.... sebab aku takde jatuh cinta atau suka kat dia.. sebab kawan-kawan aku ada 2 3 orang yang duk suka kat abg nie.. siap pakat kalau time aku nak p jumpa abg nie hantar buku report.. dia pun pakat nak teman aku bagai... Masih aku ingat dialog sorg kawan aku nie... 'Aku sukalah tengok abang tuh.. bulu mata dia lentik jek.. mata dia mengoda' awwwwwwwwwww..... aku rasa nak muntah dalam hati masa tuh... hahahaha... suka hati ko.. lah.. ko yang angau... Satu lagi sebab aku cam biasa-biasa ngan abang tuh.. sebab aku pernah nampak dia dating lepas sekolah... yelah form 6 kan kelas pagi.. form 1 kan kelas petang... so masa petang nak masuk kelas nie.. aku lalu depan kelas abg nie.. nampak dia tengah dating dengan sorang akak nie.. yang aku budget adalah akak form 6 juga.. aku syak 1 kelas... Punah harapan nak mengorat??? Nan adolah.. sebab memang dari awal aku takde perasaan ngan abang tuh.. Takat layan sebab kawan.. dan sebab tugas sebagai setiausaha jek.. cewahhhh.... Tapi apa abg tuh rasa pada aku.. itu aku tak tahu.. (namun akhirnya aku dapat tau gak lepas 10 tahun kot hahaha)

So bila naik form 2... ada pertandingan silat.. aku tak join.. tapi kami kena buat persembahan bunga silat kat 1 sekolah nie.. kawan2 semua p... so aku pun p join.. abg nie pun masuk bertanding silat tuh... masih ingatlah pernah bagi sokongan kat abang nie masa dia sparing tuh.. memang serius giler muka abg nie.. dia memang tak banyak cakap pun.. kalau jumpa aku pun cakap sepatah dua jek..

Ok lepas form 2.. abang tuh dah tak sekolah situ sebab dah abiskan.. dah ambik STPM.. dah aku pulak sibuk nak SRP.. dia pernah kot rasanya call aku... aku tak ingat sangat masa aku form 3 atau form 4... tapi yang aku masih ingat.. masa aku jawab call tuh dari dia.. ayah aku ada... ayah aku terus minta phone tuh.. dia sound mamat tuh sebab call aku... kira cam marah ler sebab ganggu aku hahahaha... satu-satunya lelaki yang ayah aku pernah marah dalam phone masa aku sekolah.. Ye ayah aku marah2... tapi yang budak lelaki dia marah2 tuh lah jadi menantu kesayangan dia hehehehe.... (aku tak pasti pakwe aku ingat tak kes kena marah nie?? dan ayah aku ingat tak?? kalau tanya kan.. leh aku pulangkan paku keras kat ayah aku dan pakwe aku.. 'Tuhlah dulu ayah marah-marah budak lelaki yang tepon.. kan skrg dah jadi menantu ayah...' (ahaks.. kalau aku cakap cenggini ngan ayah aku.. mahu kena jeling tajam hahaha)

Oh ya... aku masa form 1-2 jek duk asrama... naik form 3 aku buat dajal bagi tak diterima duk asrama dengan sembunyikan borang duk asrama hahahaha.. so form 3-5 aku duk kampung dan berulang p sekolah ngan ayah aku setiap hari selama 3 tahun tuh... (ini antara kenangan terindah aku zaman sekolah)

Sepanjang aku form 3-5 nie.. kami masih berkawan.. dia call sekali sekala.. tapi jarang2 sangat.. selalunya malam raya dia pasti akan call tanya khabar... takpernah miss call..

Dia pernah datang ke rumah mak di kampung masa raya.. tapi aku tak ingat detail dia masa aku di sekolah atau aku dah masuk matrik.. tapi aku rasa dia datang masa aku dah matrik thn 1 di KL masa tuh.. sebab masa tuh adik bongsu aku masih setahun camtu.. yang paling buat aku ingat sebab dia bagi adik aku duit raya RM50.. sampai mak aku pun terkejut.. wahhhh budget lumayan jek... ke budget nak ngorat dan ambil hati mak aku... ye aku tahu... masa tuh hati mak aku cam dah tertawan jek hahahaha... tapi biasalah anak dia masih rasa biasa-biasa jek.. takde perasaan ok...

Masuk matrik tahun 2 di Kuala Pilah.. masa tuh aku ingat lagik dah hujung2 tahun camtu.. hari minggu.. dia boleh datang melawat aku kat pusat matrik tempat study aku.. camna dia boleh lepas datang buat lawatan pun aku tak tahu.. pak guard siap bagi lepas lagik... yang paling best.. masa tuh aku kat library tengah study.. tetiba ada sorang akak nie buat annoucement nama aku... katanya ada pelawat nak jumpa... Keluar-keluar library aku terkejut.. sebab tengok muka dia... memang terkejut giler sungguh.. dia boleh cari aku sampai ke kuala pilah... aku panik giler masa tuh... bawak dia p kantin sekolah... order mee goreng dan air.. sembang2 kejap.. muka aku masih terkejut giler masa tuh hahahaha.... aku memang terkejut sangat2... dia sungguh berani tau... lagi satu pun aku rasa serba salah sebab masa itu aku sudah ada pakwe (kawan-kawan aku masa tuh budget semua kenal pakwe aku tuh sebab selalu datang lawat aku...) Masa tuh memang risau sangat kantoi... tapi aku layan cam biasalah.. sembang-sembang.. dan akhirnya aku hantar dia balik sampai pintu gate depan pusat matrik tuh lah... Kira masa tuh cam mulalah detik perkenalan serius kami.. tapi masalah.. aku masih takde perasaan pada dia.. sebab aku sudah ada org lain.. (ada mula rasa syahdu dak??)

Nanti aku sambung kisah bila aku masuk UKM... perkenalan kami jadi lebih serius...

(ok camna cerita aku.. ada best tak????? kalau best aku nak sambung... tak best aku budget nak berhenti takat nie jek....)

Wos dan Tiny sila ambil perhatian cite aku nie ok... (wos aku tunaikan hasrat ko.. cian terbayang2 ko nangis bentak2 minta aku buat cite nie...)

Untuk tuan punya kontes kueh bakar... Agak2 ada puas hati dak?? Mukadimah ok??? cite pengenalan ok?? ada syahdu.. gembira.. suspen?? Kalau agak2 tak best aku mahu berhenti jelah tak moh sambung camtu..

15 comments:

rosdiana said...

gigih aku baca entry ko ni pukul 5.50pg ok?
best kakkkkkkkk!!!
sambung!
sambung!
berdebar2 jiwa remaja purba akuuu!

Kaktiny said...

weiiihhh.. tak aci la main tulis sekerat-sekerat weih..

WE WANT MORE!.. WE WANT MORE..
.. and more details..

(wos, utk episode seterusnya, aku suggest ko sediakan tisu babe.. hehehe)..

.. cepat continue... hihihi...

(lepas ni terbitkan novel.. sure gempak babe.. hihihi)

rosdiana said...

kena nangis ke kaktiny?
takpa, takpa..
aku tabah.

cepat kak lina!
tatahann!

~mrs azmi~ said...

sambung jangan tak sambung

kueh bakar said...

sambung kak!

kueh bakar said...

(namun akhirnya aku dapat tau gak lepas 10 tahun kot hahaha)

ni antiklimaks kak! hahaha

Tukang cuci cute said...

Wos..

Hahahaha cite nie pun mirip purba kala gak nie.. wei.. masa aku baca mesej ko nie aku baru nak masuk tido pkl 11mlm ok..

Tiny

Hahaha aku biasalah.. bab2 nulis nie mmg gemar sambung2.. ilham terhenti.. lgikpun masa nulih tuh aku dah nak balik umah.. so xleh lah tulis pepjg masa sudah time

Wos..

Sedih tuh ada sikit kot hahahaha... tapi kalau ko sediakan tisu pastu takde cite yg buat nitik air mata jgn marah ok

Tukang cuci cute said...

Mrs

Azmi.. ada gak rasa cam tak nak sambung lah ahaks ;)

Kueh bakar..

Pesal sedap sgt nama ko nie.. dah akak pose nie.. terbyg2 lak opppsss..

Itu mmg saje buat antiklimaks.. akak kurg gemar suprised tejut2.. tanjat2 nie.. mmg suka sgt bgtau awal2 dlm cite.. jgn risau.. masih byk klimaks benda lain.. ;)

Akan sambung jap gik.. tgh cari idea ;)

mashi said...

tak ada can la saya nak menang tempat ketiga pun kalau cenggini gaya semua yang masuk kontes...
mantopppppp....

tolong tanya penganjur kontes kak,hadiah saguhati ada tak..
top up 3 hingget misalnya....

hehehehe...

Tukang cuci cute said...

Mashi

Kalau akak menang ko nak topup?? hahaha akak leh bagi... sebab apa kes nak bagi akak topup sebab takleh guna kat sini hehehe... errrrr... tapi akak lupa lah kena offer kat wos atau tiny dulu.. karang dia majuk ngan akak susah... kalau diorg xnak akak leh bg..(cehhhh... macamlah akak leh menang pun kontes nie.........)

rosdiana said...

takpe kak..
bagi je kat Mashi,
aku nak tiket kapalterbang ke sana jer.
tu jer aku mintak kak.
yang lain boleh bagi kat Mashi.
hahaha!

dah,
aku nak pegi baca sambungan kisah cinta ko tu kak..

berdebar sangat!

Tukang cuci cute said...

Wos

Amboi hadiah xboleh blah ler ko nie..

Bedebar sangat ler tuh :P

Kaktiny said...

iina > aku pon redha ko bagi top up kat si Mashi.. sbb aku KOMPEM dpa hadiah best punya..

KO DTG umah aku!.. What's the next best give can beat it??.. nothing!.. hehehe..(sebabnya, ko akanmasak menu yg panjaaaang yg aku request kan kan kan kan kan kan kan kan kan... hahahahha).

mashi said...

tak jadi la nak hadiah topup kak...
nak join kak tiny dengan kak wos..

tiket kapai toqobang dengan makan2..
buleh eik eik eik...

:P

Tukang cuci cute said...

Tiny

Ahaks.. aku tau dah.. bab2 kena masak mmg aku kena.. tapi sure aku ada bibik bantuan dr si wos kan kan kan..

Mashi

amboiii bab eik eik tuh akak tak dapek nak nolong lah.. bab tiket tuh akak akan tiketkan diri akak balik mesia jelah.. lagik senang kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...