Thursday, 2 June 2011

Tandas flush secara automatik??

Wah tajuk... taulah nama tukang cuci.. Isu tandas flush secara auto pun leh buat entri??

Bukan apa.. baru jek tadi kawan aku si Nuch nie bagitau.. dia baru jek balik dari tandas tingkat 13 (uihhh 13 tuh ahaks) bila dia angkat jek sit toilet tuh automatik dia flush sendiri.. Aku mulanya cam tak percaya sangat.. sebab dah banyak kali gak aku guna toilet kat tingkat 13 tuh.. tak pernah lak aku alami tandas tuh flush sendiri.. pernahlah perasan kalau masuk situ.. beberapa kali gak toilet sit tuh ada org yang angkat.. tapi tak tahulah itu boleh buatkan tandas tuh flush sendiri..

Dia siap kata dengan aku.. kalau tak percaya.. dia boleh temankan aku pergi tandas tuh dan tunjuk kat aku.. Aku gelak2.. cakap xpelah.. nanti aku pergi sendiri dan tengok.. hahahaha... so nak percaya atau tidak nie???

Ok.. sekarang juga aku pergi tingkat 13 nak p toilet.. nanti sat gik aku sambung entri nie ok... Ahaksss...

---------------------------------------------------------------------------------

Jeng.. Jeng... Jeng...

Puaslah aku tunggu kat tepi toilet tuh.. nan ado lah dia nak flush sendirik... hahahaha... akhirnya kena tarik gak tali pegang nak flush tuh.. Sempatlah gelak sorang2 dalam toilet tuh. hehehehe..

Aku sound balik kawan aku tuh.. mana ada.. aku puaslah tunggu kat situ.. tak terjadi pun.. tapi kawan aku cam tak percaya je.. sebab dia kata dia dah kena byk kali.. aku cakap dengan dia.. 'you might have someone special with you maybe' Dia senyum2 jelah.. dia tetap tak percaya dan cakap nanti kejap lagi dia nak pergi check.. kali nie aku cakap aku pun nak ikut sama.. nak prove teory nie betul ke idak..

Tuhlah pasal toilet pun leh buat cerita entri misteri.. udahlah pagi tadi kitaorg borak pasal 'sin' dari sudut kepercayaan orang Thai.. Sebab pagi tadi dia tanya aku.. dalam banyak2 Mutan dalam cite X-men tuh yang mana aku nak jadi.. Sudah tentu aku cakap nak jadi Prof X.. senang nak lepas viva without correction dan boleh manipulate orang untuk lulus cemerlang dan paling utama leh suruh SV study aku bg aku cepat siap kerja aku hahahaha.. berangan ler berangan... best juga layan kepala imaginasi angan2 mat jenin nie...

Laporan kerja hari nie.. awal pagi tadi aku kena suruh vakum tangga kat basement.. actually bahagian tuh org lain yang cover.. selepas aku setuju nak buat.. masa aku nak buang sampah tadi.. aku tengok Jim yang covr tempat tuh dah vakum siap2.. so takdelah aku nak vakum sangat sebab nanti jadi 2 3 kerja ler pulak kan.. Aku harap dia dah vakumlah.. kot dia tak vakum rasa mustahil sebab aku nampak plastik batang vakum tuh tepi tangga dengan bunyi vakum yang kuat dtg dr arah basement tuh..

Esok dah jumaat.. kejap jek.. Esok juga kena operasi beli kek atau mungkin buat kek.. masih tak tahu lagi nie.. kalau nak jimat buat.. tapi aku bukan reti sangat nak buat kek birthday nie.. takat buat kek pisang tuh anytime jek lulus cemerlang.. ke buat jek kek pisang berperisa coklat?? hehehehe... ok gak tuh kan.. nanti ku fikir2kan camna nanti nie..

Ok kejap lagi aku nak balik umah.. Notebook baru dah sampai... kena pergi ambik kat pejabat bungkusan mail... Satu hari nie proses install software baru ler gamaknya..

Level toilet kat tempat kerja aku..
Sajalah nak tayang papan tanda nie ;)


P/s: Baru jek balik dari toilet tingkat 13 tuh dengan Nuch..
Confirm!!! Takde automatik flush??
So camna dia boleh claim toilet tuh flush sendirik??
Entahlah.. Aku tak nak cari jawapannya.. ahaks ;)

4 comments:

afiq said...

name blog kite lebih kurang hehee

Tukang cuci cute said...

Afiq

Semua kebetulan saje hehehe ;).. Dik ko tukang jahit.. akak tukang cuci sementara jek.. bukan kerja hakiki ;)

Kaktiny said...

tajuk ko sgt saspen wokeh!!..
hahahaaaa...

wah.. notebook baru.. bestnya.. aku sgt memerlukannya skrg sbb yg lama dh bagi adik aku.. duit raya bebudak nanti buleh aku buat modal beli notebook baru.. hahaha.. (kejam punya ibu!!.. hihihi)..
tak sangka plak rezeki aku tawon ni utk sambung.. ingat nk rehat 3-4 tawon lagik.. hihihi...

Tukang cuci cute said...

Tiny

Aku lagik suspen bila kwn aku tuh sound aku camtu.. yeye jelah aku percaya cerita dia.. tapi bila kitaorg check xdepun hahaha.. aku pun confused ;)

Nie jawab komen dr nb baru ler nie.. bersiaran dr rumah ;)

Ko memang kejam.. duit raya anak buat beli brg ibu hahaha.. xpelah pelan2.. beli yg simple2 jek.. aku ye nb nie xsmpi pun 2k kalau convert.. besar pjg.. terkial2 nak menaip ye.. sebab nb lama aku dah dkt 5 thn teman setia hehehe ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...