Friday, 3 June 2011

Berbicara dari Acer Aspire

Salam petang Khamis,

Buat pertama kalinya aku bersiaran dari meja di ruang tamu.. mengadap tv.. menonton movie 'How to train your dragon'.. Paling utama.. paling utama.. menaip jari jemari ini dari keyboard yang masih bau kedai.. monitor skrin yang masih berbalut plastik melekat.. beralaskan plastik penutup putih.. tapi aku rasa menaip nie keyboard cam kecik sangat pulak.. asyik salah tekan key jek hahaha... pelik sungguh ko rasakan.. maybe sebab dah hampir 5 thn pakai nb dell.. bila tukar pakai acer.. ambil masa nak tune lah jarak key dan juga kadar kepantasan menaip nie..

aku rasa butang shift nie kecik sangatlah.. asyik tekan simbol | | tah bape banyak kali nie hehehehe.. eksen.. oh tadi masa aku duk setting dan install hampir sebahagian dari software yang aku guna di nb dell.. pakwe duk jeling2 jek tengok nb baru aku.. ahaks... Takpe bang.. dinda dah siap2 letak akaun nama abg kat nb nie..kot nak merasa guna.. boleh ler kot.. takpelah.. sabtu nie aku bg dia guna sementara waktu buat rasmikan bau kedai nie.. dan bg pernghormatan ler nak guna nb nie satu hari kot.. hehehehe.. lepas tuh.. dia cuma pandang dari jauh jelah sebab lepas nie aku nak angkut nb nie letak kat bilik untuk buat full time writing thesis..

Like my new laptop??
Tengok jelah ye ;)

3 comments:

Kaktiny said...

weeeihhh.. nb ko SEJIBIK SEJIBUT macam nb aku yg lama weih.. tapi dh selamat berada di sabah.. adik aku amik!..

aku nk kena carik nb baru plak ni hah!..

guna duit raya anak beli nb baru, nampak berkat skit ~ at least diaorg ada jugak la bg sumbangan material kepada pengajian ibu diaorg nih!!.. (hahaha.. ALASAN yg cool kan!.. kehkehkeh).

julietchun said...

lap air liur yg meleleh guna tisu :C

Tukang cuci cute said...

Tiny

Hahahaha.. baik punya ibu nieh hahaha.. nasib nureen n zaquan tuh blum reti mintak2 hahaha.. sok2 dia mintak sorg satu nb.. ahhh siaplah..

Aku sebenarnya agak prejudis sikit dgn acer hahaha.. antara brand yg xde dlm list aku.. tapi sebab aku just nak guna utk writing.. so pejam mata jelah beli.. semlm pakwe aku dah sound.. 'eh bukan nb baru nie utk abg ke??' hahahaha aku buat2 xdgr jek.. walaupun hakikatnya aku dah berjaya paksa dia sponsor topup duit utk beli nb nie ahaks..

Juliet

Pastikan air liur itu bkn air liur basi ye ahaks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...