Wednesday, 28 September 2011

(Eng Mode) Quote: Love for men & women..

Happy wednesday..

I read this quote from a friend wall in FB.. and I started to laugh..  Oh my.. How true.. and so so true..

What women should know : 
A man who truly loves you will never let you go, no matter how hard the situation is.


What men should know :
A woman who truly loves you, will be angry at you for many things, but will stick around.

Why did I said it's so true.. well it happen to me recently.. and I believed that for women.. we tend to get angry easily even it's just a simple and small things.. I remember sometimes ago.. when I was so angry at him about something.. and we really get into big fight.. and at the end of that conversation I endup just by saying:

'I'm so angry because I cared... I cared about you and because I love you so much.. If I didn't care.. if I didn't love you as much as I already have.. I'll not waste my time worrying about you.. and spend my time thinking and argueing with you'

A really and dearly good friend said to me recently..

'When our heart are full with love.. and we love someone dearly.. cared about them so much.. then we tend to get our feeling hurt easily.. we tend to get angry even at the smallest matter.. sometimes even at things that by logical thinking we shouldn't be angry about..'

That friend as well talk about 'right' or 'Hak' when we loved someone.. I used to think about the same thing.. but when a friend explained it to me about it.. I seem to agree..

'When we love someone.. or when we given our heart and soul to someone to love us back (especially husband & wife).. we always have the right to ask.. to question.. to argue.. to get angry.. or even get upset with whatever the person that we love do..'

'When I give my heart to someone and I truly love that person so much.. it means that I already given him/her the right to involve with every single things in my life.. That person have all the right to do anything as long as I feel okay with it.. as long as I accept it..'

So what says all of you..

Do you agree???

Winter Sonata tahun lepas..
Dengarnya salji akan turun awal bulan Oktober nie..
Gosh.. Another winter
Another cold weather
Another slippery road
Another memories

12 comments:

kueh bakar said...

'sedangkan lidah lagi tergigit'

no komen.belum kawin.haha.

er.kalo gaduh kecil2..akhiri cepat2..sebab kalo biarkan gaduh kecil menjadi besar..dan kalau sudah biasa bergaduh, ia punya potensi kerkembang dengan lebih besar dan lebih teruk..

pergaduhan suami isteri yang takutnya mulut.mulut dengan marah selalunya 'makan dalam'.uji rashid kata..'bila hati telah retak'.bukan akak-pakwe..general ni.hahaha

Tukang cuci cute said...

kueh

Dik sebenarnya bab2 gaduh nie tak semestinya suami isteri jek.. kdg adik beradik.. kdg2 kawan-kawan rapat.. kdg ngan kekasih pun sama jek..

Terasa hati atau marah sebab kita ambil berat.. cuma kalau ada rasa cinta dan syg lebih tuh mmglah mudah terasa n merajuk..

Well.. pada akak pandai2lah handle situasi kalau bergaduh.. nak kata akak baik sangat.. kan dah cakap akak nie brutal hahahaha... yg penting walaupun gaduh2 marah2 ke.. sayang tetap sayang dik.. cinta tetap cinta ;)

ku-cit said...

--> yg penting walaupun gaduh2 marah2 ke.. sayang tetap sayang dik.. cinta tetap cinta ;)

suka dengan ayat ni...eheheh

Tukang cuci cute said...

ku-cit

hehehe.. itu ayat pujuk diri sendiri lepas gaduh hahaha.. ;)

Kaktiny said...

tetiba aku hilang kata-kata..

(sebab pagi ni bergaduh dlm kete - puncanya kecik je, pasal kena patah balik umah amik surat dia yg tertinggal!!.. kuikuikui.. tapi, jap gi dia nk amik aku makan tengahari. OK LA TUH!!.. hahahahaha)..

Tukang cuci cute said...

Tiny

woitt.. kes sama kena ngan aku gak masa dia drive nk p keje sama ngan aku.. nasib xmasuk jln lain.. dah ari2 p keje jln tuh boleh lak dia mamai nk trus jek.. tp masalah ye dia yg marah aku.. bkn aku yg marah dia.. terbalik hahahaha...

Kita org perempuan mudah jek melenting kan hahahaha.. tp kena pandai2 handle.. cam pg td dia marah2 aku cool lak... relax jek.. samalah time aku marah dia lak cool relak jek hahaha..

kita mudah marah.. pastu mudah cool gak.. (aku ler org lain aku xtau)

kueh bakar said...

'good nite daisy'
'good nite benjamin'

http://kuehbakar.blogspot.com/2011/04/cerita-curious-case-of-benjamin-button.html

kueh bakar said...

woha!!

surat tu memang best. english lagi feel..

kadang bahasa lagi best dari english...unik bahasa kan..sama makna tapi feel lain-lain...

Kaktiny said...

ya ya ya..

bab tu aku setuju..

kita ni jenis mudah melenting.. dan mudah pulak sejuknya..

pepagi kalau mengamuk, macam nak boleh tercabut bumbung kereta.. (tapi kalau datang angin nk cool.. mmg SENYAP DAN COLD GILOS ler!!) - tapi tengok petangnya dah buleh buat lawak gelak gelak bertepuk bertampar, macam takde apa2 je pagi tadi.. kehkehkeh..

.. dan mmg selalu vice versa la.. kalau aku ngamuk, dia cool.. takpun kalau time aku relax, dia plak bebel yg tak bleh blah!!.. hahahahaa...

Tukang cuci cute said...

kueh

Akak mmg suka kata2 dalam filem tuh.. tgk berulang kali pun tak jemu sampai akak beli dvd original cite tuh tau ;)

Tiny

Hahaha... biasalah.. time dia melenting tuh mmg.. sakan jek tgk.. tapi kita mmg kena cool.. klu kot sama2 baran mmglah.. samalah kita tiny.. lps keje balik umah aku tgk ok jek.. siap buatkan roti wrap utk aku.. siap ingatkan tuh.. 'nie nanti makan.. abg dah buatkan' hahahaha... aku senyum smpi telinga jelah ahaks

Itulah kan sebagai suami isteri mmg kena tolak ansur.. tp kan kan.. peratuskan kita melenting tetap pling cemerlang dalam kehidupan kan kan kan ahaks ;)

wos said...

aku mudah naik angin kak.
dan mudah jugak nak sejuk.
sejuk sampai tahap gigi-gigil gitu.

tapi
aku tak mudah lupa apa/mengapa/siapa yang bagi aku naik angin tu.

cemana?

Tukang cuci cute said...

Wos

wahhh nie nak kena hati2 ngan ko nie.. ko nie jenis beringat nie.. yup akak tau.. can forgive but can't forget ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...