Tuesday, 11 January 2011

Sesekali bila aku penat bekerja ;)

Semalam baru duk sebut2.. pasal cover keje orang.. nahhhh... aku sampai jek pagi nie.. SV sound kena ikut dia sebab dia nak aku cover keje orang.. tempat aku lak dia bg org lain cover... uihhh... aku angguk2lah kepala aku.. sebab takkan kata tak nak.. ok jelah kan..

Naik department.. aku salin uniform.. terus p cari dia.. dia bawak p satu dewan peperiksaan nie.. pkl 9.30 ada exam.. so kenalah clearkan sampah.. bekas2 kertas dan mop lantai tandas.. dekat nak pkl 9 barulah aku settle semua tuh.. besar juga dewan exam tuh.. 1st time aku p area tuh.. Bila tgk tandas dia yang berabuk.. aku taulah mesti tak pernah kena lap.. biasalah standard keje aku kan.. walaupun cover keje orang.. kalau aku tgk mmg tak kena dek mata aku.. mmg aku lap sampai bersih.. hahaha...

Penat betul keje ari nie.. udahlah duk menyapu semua kertas2 kat setiap barisan kusi.. lak tuh kena vakum kapet.. ingat selesailah keje aku masa pkl 9 tuh.. tup2 SV aku sound.. tangga tempat aku kena sapu sebab semalam diorg duk bawak keluar pokok x'mas.. abis tangga semua (mmg aku perasan pun masa turun bawah cari SV aku lepas salin uniform).. pkl 9 baru nak sapu tangga... hah dekat pkl 9.30 siaplah.. apa lagik masa dah lari banyak.. nak salin baju lagik.. nak kemas2 beg lagik.. pkl 10 aku punch out.. wahhh nie kalau tau dek kwn2 aku sure kena perli.. aikkk takkan sebab semalam dapat surat kedatangan perfect ari nie dah terlebih rajin keje sampai kluar lambat hahahaha...

Kalau tak kerna SV suruh sapu tangga tuh.. mmg sah2 aku tak buat ok.. sebab dah nak dekat waktu abis keje.. tapi sebab dia dah sound.. aku kena settlekan gak.. sebab aku tak naklah bila dia check nanti.. tak buat... mmg banyak pun daun2 kering kat celah2 tepi tangga tuh.. gigihlah menyapu dari tingkat 4 sampai ke basement.. penat giler.. udahlah penat vakum 1 dewan besar tuh.. tak masuk menyapu sampah gak tadi.. tup2 kena sapu tangga.. keluar keje tadi mmg aku rasa penat giler.. penat giler cam aku keje masa aku keje petang kat LH dulu2 tuh...

Masa tunggu bas nak ke uni lak.. terfikir cam nak balik umah.. tapi teringat banyak benda nak settle pulak ari nie.. semalam balik dr uni.. pkl 8 aku dah masuk tidur.. mata dah tak leh bukak.. aku letih sangat.. Syukur juga semalam aku tidur awal.. kalau tak cukup tidur lah semalam.. kena lak keje penat cam pagi tadi.. confirm aku balik rehat..

Keje taklah teruk sebenarnya.. cuma bila kena rush nak siapkan sebelum pkl 9.. tuh rasa penat... nasib 1 dewan jek kena cover.. lagik 2 tuh tak kotor sangat.. kalau kena 3dewan tuh.. mmg aku xcukup masa punya.. masa duk menyapu sampah tadi.. tetiba hidung aku berair.. aku dah agak.. mesti turun darah.. kerap juga hidung aku berdarah sebenarnya.. panik kejap hahaha.. nasib ada tisu.. dan terus rush ke toilet.. cuma kdg2 rasa fobia lah kalau kena masa tuh sehelai tisu pun xde.. mana aku nak kesat sebab darah turun non stop untuk beberapa saat.. sambil duk menyapu.. terus sumbat hidung ngan tisu hehehe.. nasib xde org so oklah wat keje sorang2 tadi..

However.. mesti nanti aku miss life kat sini kan.. keje mencuci nie lebih utk exercise dan poket money.. tapi.. buat masa nie dah jadik income utama nak survive kat sini.. bukan poket money dah huhuhu.. takpe.. kuatkan semangat.. aku nak balik.. tapi dengan kejayaan ;) InsyAllah

4 comments:

KAKTINY said...

AKU SENTIASA BERDOA.. AGAR KAU SEGERA BALIK.. DENGAN KEJAYAAN.. PASTINYA..
SIAP SEMUA KERJA PENGAJIAN DAN PULANG DENGAN GELARAN!.. AMEEENNN.

Kerja mencuci tu.. sambung kt mesia je la yer.. kat umah sendiri.. hihihii..

~mrs azmi~ said...

kuatkan semangat! moga dapat tercapai apa yang diimpikan

julietchun said...

sapa ada pengalaman cam ko? takde beb.

Tukang cuci cute said...

Tiny

hahaha silap aribulan aku pun suh org dtg bersih umah aku hahaha.. but sure aku miss punyalah keje tukang cuci nie.. sebab byk pengalaman aku kutip bila keje ari2 ;) InsyAllah.. terima kasih sebab sentiasa doakan untuk aku .. luv u dear

Mrs Azmi

InsyAllah.. amin... Terima kasih ye

Juliet

Emmm.. aku rasa ramai gak student oversea ada pengalaman cam aku.. cuma pengalaman setiap org tuh maybe lelain.. tp mmg cukup berhargalah pengalaman nie.. sampai bila pun mesti teringat2 punya ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...