Thursday, 9 January 2014

Dinding yang kosong

Salam Pagi Khamis

Alhamdullilah hari ini dah hari ke 9 di bulan Januari 2014.. dah sembilan hari kita di tahun 2014.. dan selama 9 hari itu jugalah dinding di tepi meja kerja aku ini kosong dan sepi hahaha.. Tahun 2013.. ada jugalah beberapa keping calendar yang dicetak sendiri dan ditampal.. Tahun 2014 nie tak jumpa sangat template yang berkenan di hati.. nak buat sendiri aihh.. malas ler pulak..

Akhirnya.. selepas merasakan kosong dan kosong.. biasalah bila mood tanda kertas periksa nie.. mulalah mata melilau nak buat macam2 kerja lain.. Gagah dan rajinkan diri juga mencetak pada kertas biru.. (apa kes.. dinding dah biru.. kertas pun biru?.. nak buat macamana itu jek kertas yang ada.. hahaha)

Inilah hasilnya.. 

Ada beberapa gambar di situ yang terpaksa di 'blur' untuk menjaga akta kerahsiaan.. 
Walaupun ada korang yang dah kenal aku ;)

Sekali imbas tengok macam kosong juga huhuhu.. takpelah.. janji aku toleh ke kiri ada benda best yang aku nampak kan :)

Nak letak papan tanda pulak lupa bawak hook yang boleh ditampal tuh.. dan rasanya dah tiba masa nak kongsikan koleksi gambar peribadi yang diambil sendiri sepanjang 5 tahun di UK dulu.. nak print semua byk sangat pulak.. Dulu aku suka lekatkan poskad pada papan putih atau papan tanda lekat tuh.. maybe kena mulakan balik hobi lama nie..

Kad tahun baru yang dilekatkan itu datang dari 2 negara yang berbeza.. Thailand dan Japan.. InsyAllah bulan 5 nie akan terbang ke Osaka.. cuti pun belum apply lagi nie..

p/s Bila lah nak buat projek print poster gambar scenery yang dalam koleksi nie? Dah lama plan nak frame dan gantung kat rumah.. huhuhu 

A friend post this video on facebook today..
I had seen this last year..
It's 'the power of words'
But most important.. 
This video was shot in area where I had walked almost everyday for 5 years :)

9 comments:

t.a.t.a said...

Kak, memang ambil konsep black and white ke?

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

t.a.t.a

berwarna.. tapi printer akak laser.. hitam putih jelah.. tapi akak mmg suka gbr hitam putih.. klasik ;)

t.a.t.a said...

tu la pasal. nice kak. klasik lagi haa.

zonaku said...

satu ja.. x blh ka letak duit y nak disedekah tu elok2? mesti main lempar je ke?


kan dia letak bekas, x pun, bagi direct la kat tangan dia.. x suka la....

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

zonaku

satu cadangan yang baik..

maybe director short film nie tak fikir pasal tuh kot sebab lebih fokus perkara lain :)

kueh bakar said...


ingatkan dia tulis 'tolong jangan derma'

:P

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

kueh

hahaha amboi dik.. pandai ko buat lawak ye

marinahunny said...

Kalu saya punya papan putih tu mesti kena conteng. Suka tulis padam tulis padam hehe

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

marina

hahaha.. drawing sindrom ye ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...