Tuesday, 22 May 2012

Dulu dia drive.. kini aku kena drive pulak..

Salam Selasa

Alhamdullilah Ahad lepas akhirnya kereta sampai ke rumah.. Semalam kereta masih stay kat rumah sebab belum buat stiker staf lagi.. so hari ini.. officially kereta masuk pagar tempat kerja.. parking secara rasmi kat depan bangunan nie..

Aku ada mixed feeling driving kereta nie.. sebab secara rasminya.. hari ini aku drive ke tempat kerja.. sebelum itu aku dah drive di kampung sekejap.. just nak test drive dan fahamkan segala function button dalam kereta tuh.. Alhamdullilah ok jek.. rupanya parking guna kereta nie lagi senang dari aku parking kereta wira aku ahaks.. kalau kereta wira tuh.. confirm aku dah pulas stering dan keluar masuk byk kali utk parking sisi.. kereta nie.. mudah sungguh.. rasa macam tak percaya jek leh parking lurus hahahha... selalu kalau kereta lama tuh confirm kereta senget benget.. tapi masih dalam kotak lagi tau ahaks..

So far.. kerana kereta tuh macam besar sikit.. pemanduan aku agak slow.. sebab kalau pijak minyak lelebih dalam masa beberapa saat jek dah terus speeding.. takde lagi sibuk nak tukar gear bagai... tapi yang tak bestnya.. selalunya kalau dalam kawasan kampus nie.. confirm aku tak pakai tali pinggang.. tapi kereta nie tak boleh... jarak dekat pun kalau tak pakai dia ye warning sound akan berbunyi sakan.. so aku jadi skema lah bila bawak kereta tuh... kalau bawak wira tuh rasa macam invisible sikit ahaks...org mesti takkan pandang 2 3 kali kan.. nie semua yg duk lalu naik keta jalan kaki ke.. pakat toleh 2 3 kali ahaks...

Dari segi pemanduan memang best.. itu aku tak boleh nafikan.. tapi dari segi glamour ahaks.. sememangnya.. biasa kalau kereta lama.. aku rasa bebas sikit.. sebab takde rasa org perhatikan sangat.. tapi kereta ini.. confirmlah kan...

Sebenarnya yang paling buat aku mixed feeling adalah.. dulu kereta itu dia yang drive dan dia yang selalu bawak hantar aku ke uni... malah dulu nak kemana-mana pun.. dia lah driver yang setia.. Bila aku sendiri dah mula drive kereta tuh.. memang terasa sangat.. mungkin sebab kereta itu punya banyak nostalgia.. selama hampir 2 tahun kereta itu kami pakai di UK.. bila dia berada di atas jalan di Malaysia nie.. sudah tentu semua kenangan bersama kereta nie di sana buatkan aku teringat.. 2 tahun kereta itu setia menjadi teman kami kemana-mana.. london.. manchester.. bristol.. bath.. seluruh scotland..

Buat masa ini aku belum nak bawa sesiapa naik kereta itu.. sebab aku sedang reserve nak bawak mak dan ayah aku dulu.. biarlah diorg merasa terlebih dahulu.. kemudian barulah aku bawa kawan-kawan... bukan tak sudi.. tapi itu adalah permintaan personal aku.. balik kg minggu lepas.. tak sempat nak bawa mak dan ayah keluar sebab mak ke Langkawi rombongan.. so ada kemungkinan besar aku akan balik kg lg minggu ini InsyAllah...

p/s gbr ada.. tapi rasa tak sesuai utk di upload ke sini ;)

3 comments:

julietchun said...

teringin nak tengok kereta orang tu, apa salahnya letak gambar kat sini.

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Juliet

Tak naklah.. biar suprised ahaks..

Kueh & Marina

Tak taulah kenapa korg ye komen tak appear dlm list nie.. walhal email ada..

Kueh.. bkn 5series dik.. ahaks.. kalau dapat tuh memang lagik best.. tapi maintance mahal.. lgpun pakwe akak minat keta lain ;)

Marina

Takpelah.. tak yah gbr..byg2kan jelah ;)

Ultimate Quest said...

Mohon Tanya ...... kereta model apa ? dah berapa tahun umurnya ? bolih tak jika saya beli kereta yg umurnya 10 tahun dan bawa balik ?

rgd. Anis
ultima.quest@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...