Tuesday, 30 May 2017

Kembali untuk merindu memori lama..

Assalamualaikum dan Salam pagi selasa

Semalam Alhamdullilah mak kembali ke tanahair.. sedikit tak sihat aku lihat tapi semuanya baik-baik sahaja aku kira.. Tak lama bersembang dengan mak.. pagi ini aku dah memandu pulang ke pejabat.. letih masih ada.. badan dah tak sekuat dulu... drive sejam lebih sampai pejabat pun dah rasa tak larat...

Baru-baru ini ada seorang sahabat lama kembali mengutus khabar.. bertanyakan khabar itu tidaklah menjadi persoalannya.. itu pada aku perkara biasa.. bila sudah lama kita tidak mendengar khabar dari seseorang pasti sahaja perkhabaran sihat dan how u been doing adalah soalan biasa..

Namun lanjutan dari perbualan itu yang sedikit mengusik rasa hati.. ada beberapa perkara yang kami bualkan.. dan sedikit sebanyak membuatkan aku sedikit rindu memori lama itu.. tapi disebabkan kita sudah 'move on' maka dapat sahaja aku bertahan rasa hati untuk tidak menoleh ke belakang lagi..

Aku tidak tahu sama ada kita dapat kembali bersahabat seperti dulu.. sedikit sukar aku rasa kerana kita pernah mencipta alasan untuk tidak terus berhubung kerana keterpaksaan dalam memahami keadaan dan situasi ketika itu.. We have our own life.. our own stand.. our own principles..

We will see later.. malas nk fikir sangat walaupun kadang tuh terfikir gak..

Ngantuks.... bgn pkl 5 dan gerak dari kg pkl 6 dan terus masuk pejabat... letih... nguap je ni...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...